Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz wigilijny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
pieczarki 50 dag
olej do smażenia
wywar warzywny 2 l
buraki czerwone 3 szt
sól, pieprz do smaku
zakwas buraczany

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz wigilijny

trzy pierwsze składniki; wyrobić z nich ciasto następnie pieczarki skroić na malutką kosteczkę smażyć na oleju ciasto rozwałkować pokroić w trójkąty po łyżeczce pieczarek układać na każdym trójkąciku zagnieść i zrobić z nich uszka ugotować wywar dodać buraki i zakwas buraczany doprawić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 10.03.2012 06:47
mniam mniam
melonik 10.03.2012 06:47
mniam mniam
eduszo
eduszo 30.12.2011 08:57
To pierwsze danie w tą kolacje.
anja3107 29.12.2011 13:02
uwielbiam
octo 27.12.2011 11:58
jak dla mnie najlepsze danie w święta
pioge7 27.12.2011 09:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak