Sposób przygotowania

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki obrać, i razem z porem i papryką pokroić na kawałki. Włożyć do rondla, zalać wodą, dodać dzwonka, kręgosłup, głowę z ryby, pieprz, angielskie ziele i sól, ugotować. Mięso wyjąć oczyścić z ości, podzielić na kawałki. Kręgosłup i głowę wyjąć a warzywa z wywarem zmiksować. Następnie do zupy włożyć podzieloną na kawałki rybę, przyprawić do smaku. Zupę podawać z pieczywem, posmarowanym masłem czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Fajna zupka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy pomysl
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !