Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać sól i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodawać po jednym jajku. Ucierać ręcznie lub mikserem do uzyskania gęstej, puszystej masy, Do dość gęstego ciasta dodać utartą skórkę z cytryny oraz mleko, starannie wymieszać. Na środek rozgrzanej gofrownicy wylać 2 łyżki wazowe ciasta. Każdy wafel piec około 4 minut. Posypać cukrem pudrem. Można podawać również z bitą śmietaną, owocami, czekoladą starta itp.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !