Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
jajko 1 sztuka
woda 150 ml
masło 1 łyżka
gałka muszkatułowa 1 szczypta
pieprz do smaku
sól do smaku
grzyby suszone 10 dkg
kapusta kiszona 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Z mąki, jaja, wody i szczypty soli zagnieć ciasto.
Farsz: Kapustę posiekaj i ugotuj z wcześniej namoczonymi grzybami. Dodaj gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm. Wykrój szklanką nieduże krążki. Na każdy nakładaj farsz i drugi krążek. Zlep brzegi uszek. Wrzucaj na wrzątek i gotuj ok.6-8 minut. Podawaj z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 08.01.2012 11:32
świetnie zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak