Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Pierś z kaczki podzielić na połówki, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, opruszyć solą i pieprzem. Przełożyć do miski. W dużym kubku połączyć miód, musztardę, sos sojowy, tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem dokładnie wymieszać. Wlać marynatę do miski z piersią kaczki. Włożyć pierś w marynacie do lodówki na min. 24 godziny.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pomysł na super obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ja też lubię \"szaleć\" z kaczką :) i dziś właśnie będę też robić piersi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    A ja muszę przyznać, że nie robię kaczki zbyt często. I sama nie wiem dlaczego...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pierś kaczki najczęściej przyrządzam z nutą słodyczy, podobnie jak Ty. Dodatek musztardy fajnie może uzupełnić ten smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !