Sposób przygotowania

Do miski wlać mleko, wbić jajka, dodać mąki, sól i dokładnie zmiksować. Następnie wlać oliwę i wymieszać. Przykryć i odłożyć na 2 godziny w temp pokojowej. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej tłuszczem smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Ser włożyć do miseczki, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Usmażone naleśniki smarować serem i składać w kopertę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam te z serem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    z serem uwielbiam ale z mąki gryczanej jeszcze ich nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !