Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mąki gryczanej z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 20 dag
mąka pszenna 10 dag
mleko 2 szkl
jajko 3 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
śmietana 4-5 łyżek
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mąki gryczanej z serem

Do miski wlać mleko, wbić jajka, dodać mąki, sól i dokładnie zmiksować. Następnie wlać oliwę i wymieszać. Przykryć i odłożyć na 2 godziny w temp pokojowej. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej tłuszczem smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Ser włożyć do miseczki, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Usmażone naleśniki smarować serem i składać w kopertę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.02.2013 23:06
z serem uwielbiam ale z mąki gryczanej jeszcze ich nie robiłam
Kas2 22.04.2012 23:16
uwielbiam te z serem
Iwona51
Iwona51 05.01.2012 12:13
fajny przepis
Kamila/kami007 27.12.2011 00:13
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak