Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn z drożdży i części ciepłego mleka, dodając 1 łyżkę mąki i pół łyżeczki cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Utrzeć jajo z cukrem, dodać mąkę, wyrośnięte drożdże, resztę ciepłego mleka i zarobić dość gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać stopiony tłuszcz i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia.Z wyrośniętego ciasta formować bułeczki w srodek każdej wkładać porcję masy makowej.Układać na blaszce i poczekac az podrosną.Piec na złoty kolor w temp ok 170st

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    zachęcająco smacznie wyglądają
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    smakowicie wygl?daj?
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    dzi?kuj?, wypróbuj? :)
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kriko

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Podoba mi się Twój przepis, bułeczki będą przepyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie bułeczki na śniadanko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !