Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 1 kostka
jajko 6 sztuk
mleko 1 szklanka
drożdże 1,5 ksotki
cukier 1 łyżka
pieczarki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

mleko, drożdze i cukier rozrobić w garnku i zostawić do wyrośnięcia. Połączyć wszystkie składniki, wyrabiać długo ciasto. Ciasto odstawić do wyraośnięcia. W międzyczasie umyć pieczarki, pokroić w posteczkę i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Usmażyć, dodać dużą ilość soli i pieprzu. Najlepiej świeżo mielonego. Na rozwałkowane ciasto układać co 5 cm farsz z pieczrek i przykryć ciastem i odciąć nożem. Uformowane kwadraciki wkladamy do piekarnika do zrumienienia w 180 stopniach. Pyszne na ciepło i zimno do barszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 17.03.2013 11:22
lubie takie, ale wole z grzybami lesnymi
Justyna/Dzastus 25.07.2012 08:28
bardzo lubie paszteciki.
mariel78 21.05.2012 20:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak