Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 4 szt
mleko 1/2 szkl
sól 1/2 łyżeczki
mąka
masło 10 dag
płatki migdałowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi z migdałami

Pstrągi umyć i osuszyć.Mleko zmieszać z solą i wylać na talerz.Pstrągi moczyć w mleku a następnie obtaczać w mące.Połowe masła rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim ryby z obu stron na złoty kolor.ok 10 min.Migdały zrumienić na drugiej połowie masła i obłozyć nimi usmażone pstrągi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 11.02.2013 15:17
pycha
Krzysztof15 01.10.2012 16:06
bajka
Luki 17.03.2012 07:42
super
Lidia6 01.01.2012 12:54
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak