Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka wieprzowa po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 75 dag
sos sojowy 1/4 szkl
cukier trzcinowy 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
wino czerwone wytrawne 2 łyżki
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka wieprzowa po chińsku

Dymkę pokroić na kawałki,ząbki czosnku obrać i przepołowić.Wymieszać wszystkie składnikimarynaty,włożyć umyte i osączone mięso,przykryć i odstawić na godz.od czasu do czasu obracać.Mięso osączyć z marynaty,ale jej nie wylewać.Rozgrzać olej na patelni,smażyć poledwiczkę(w całości)ok 1/2godz polewając marynatą i obracając od czasu do czasu.Można również upiec w piekarniku.Podawać pokrojoną w plastry z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.03.2013 13:04
wyborne danie
Krzysztof15 04.11.2012 10:49
bajka
Luki 31.12.2011 13:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak