Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonej makreli z rzeżuchą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
ogórki kiszone 2 szt
jajko 3 szt
rzeżucha 1 łyżka
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonej makreli z rzeżuchą

Makrelę dokładnie oczyścić z ości, obrać ze skóry, podzielić na kawałki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Rzeżuchę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.09.2013 15:42
Ciekawe połączenie.
Seba 03.11.2012 08:19
super
olkaaa 29.10.2012 20:08
ciekawa propozycja
ankaryba 08.06.2012 09:20
fajna :-)
Justa32 21.05.2012 10:34
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak