Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z makiem i miodem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 1/2 kg
masa makowa 1/2 puszki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
orzechy włoskie 3 łyżki
miód 3-4 łyżki
oliwa 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z makiem i miodem

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy, odcedzić, przelać gorącą wodą. Masę makową z puszki wyłożyć na patelnię do stopionego masła, dodać miód, skórkę pomarańczową kandyzowaną, posiekane orzechy włoskie, wymieszać. Ciągle mieszając chwilę prażyć, dodać ugotowany makaron, wymieszać. Podawać zimne lub gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.06.2013 20:58
tak jeszcze nie jadłam,ciekawy przepis :)
olkaaa 26.02.2013 07:44
bardzo fajne
ronald88 14.03.2012 14:00
supcio
agnieszka137 26.12.2011 22:46
smaczny makaron
SmacznaPyza 26.12.2011 18:56
na święta to mak jednak mielę sama i zagniatam domowy makaron do takiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak