Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy, odcedzić, przelać gorącą wodą. Masę makową z puszki wyłożyć na patelnię do stopionego masła, dodać miód, skórkę pomarańczową kandyzowaną, posiekane orzechy włoskie, wymieszać. Ciągle mieszając chwilę prażyć, dodać ugotowany makaron, wymieszać. Podawać zimne lub gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    na święta to mak jednak mielę sama i zagniatam domowy makaron do takiego dania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczny makaron
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    tak jeszcze nie jadłam,ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !