Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kapusty i suszonych grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
grzyby suszone 4-5 dag
słonina wędzona 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kapusty i suszonych grzybów

Kroki postępowania

1
Grzyby umyć i zamoczyć w wodzie na kilka godzin, następnie ugotować, wyjąć z wody i bardzo drobno pokroić lub zmielić w maszynce. Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i ugotować, odcedzić, ostudzić, odcisnąć z wody i posiekać
Krok 1 - Farsz z kapusty i suszonych grzybów foto
2
Na patelni stopić słoninę, dodać posiekaną cebulę i zeszklić
Krok 2 - Farsz z kapusty i suszonych grzybów foto
3
Do cebuli dodać grzyby i kapustę.
Krok 3 - Farsz z kapusty i suszonych grzybów foto
4
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać i chwilę podsmażyć.
Krok 4 - Farsz z kapusty i suszonych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.03.2014 22:36
Super pomysł.
Dorota59 30.03.2013 20:49
też taki robię
Seba 13.09.2012 10:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak