Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z kurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
sól
śmietana 30% 1 kubek
oliwa
mąka 2 łyżki
kurki 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: sos z kurek

grzyby oczyścić i dokładnie umyć osączyć cebulę obrać pokroić i zeszklić na oliwie dodać osączone kurki podsmażyć doprawić solą i pieprzem do smaku podlać wodą dodać kostkę grzybową i chwilę gotować na małym ogniu jak grzyby będą miękkie to zagęścić sos mąką rozrobioną w odrobinie wody wymieszać zagotować na koniec wlać śmietanę podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.10.2013 07:57
uwielbiam taki sos
Wacław 20.04.2013 10:42
pycha,poproszę o porcyjkę :)
Mariusz10 02.01.2012 21:57
smaczny
Łukasz15 01.01.2012 13:32
rewelacja
pacpaw 27.12.2011 22:00
ja tez go lubię
MAR3STA 27.12.2011 15:52
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak