Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec bezowy z orzeszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 8
cukier puder 15 dag
cukier kryształ 15 dag
mąka ziemniaczana 25 dag
orzechy 10 dag
bita śmietana
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec bezowy z orzeszkami

Białka schłodzić, ubić, stopniowo dosypując cukier kryształ. Cukier puder i mąkę ziemniaczaną przesiać na pianę, wymieszać z rozdrobnionymi orzechami, napełnić szprycę. Wycisnąć na blachę wyłożoną papierem 3 blaty, wysuszyć w 120 stopniach C. Przełożyć ubitą śmietanę z malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak