Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem i morelami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier 15 dag
mąka 15 dag
jajko 3
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Morela 50 dag
Krem:
żółtko jajek 3
cukier 10 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 2 szklanki
mielone migdały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem i morelami

Masło ucierać z cukrem i jajkami, dodając mąkę z proszkiem do pieczenia. Okrągłą formę napełnić ciastem, piec rumiano 15 min w temp. 190 stopni C. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, zalać mlekiem zagotowanym z migdałami. Gotować 2 minuty. Przestudzić, rozsmarować na cieście. Na wierzchu ułożyć połówki moreli. Piec jeszcze 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak