Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
groszek konserwowy 1 puszka
ryż 1 woreczek
pieczarki 50 dag
ogórek 5 sztuk
papryka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz

Mięso mielone podduszamy na oleju, po 10 minutach dodajemy obrane pokrojone w kostke pieczarki, ogórka i papryke kroimy w kostkę , tak samo cebulę, która dodajemy do mięsa i pieczarek,. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, ugotowany i odciśnięty dodajemy do woka do mięsa , dodajeny odscisniete groszek i fasole. Wszystko przyprawiamy i dodajemy przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.03.2012 13:36
sól, pieprz, chilli, paprykę:) Ewentualnie przyprawę kebab-gyros, ale wtedy rezygnuje z soli:)
mirosława4 21.02.2012 13:45
prosto i smacznie
cooleczka 10.01.2012 12:31
a jakie przyprawy najlepiej dodać?
Reda 27.12.2011 08:36
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak