Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do chleba z mięsa i jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 20 dag
jajko 4 szt
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
szczypiorek 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do chleba z mięsa i jajek

Na patelnię wlać oliwę, dodać posiekaną cebulę, czosnek i pokrojone gotowane mięso, przyrumienić, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Mięso i jajka przemielić przez maszynkę. Miękkie masło utrzeć w misce, dodać zmielone mięso z jajkami, przyprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną gałką muszkatołową i majerankiem. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.09.2013 07:18
bardzo fajna
olkaaa 07.05.2013 07:26
ciekawa odmiana
IlonaAlbertos 12.11.2012 19:01
Zapowiada się bardzo apetycznie.
Iwusia 06.06.2012 23:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak