Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, podsmażyć starte warzywa, lekko posolić, a po kilku minutach przykryć patelnią i dusić warzywa na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody.
Rybę rozmrozić, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, popieprzyć, posolić, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na złoto.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Po usmażeniu filetów wrzucić na patelnię. Usmażyć na złoty kolor.
Do garnka przełożyć cebulę i uduszone warzywa, dodać listek laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dodać koncentrat, odrobinę cukru i podlać 1/4 szklanki wody. Dusić na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Gdy warzywa będą miękkie, układać je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą. Na wierzchu powinny być warzywa. Potrawę można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !