Sposób przygotowania

Makaron wrzucić do lekko osolonego wrzątku. Ugotować al dente aby był sprężysty. Cebulę obrać, drobno posiekać. Pokroić w kostkę kiełbaskę. Rozgrzać na patelni oliwę lub olej, zeszklić cebulę. Wrzucić kiełbaskę, podsmażyć. Posypać mąką, zasmażyć. Rozprowadzić wywarem oraz śmietaną, gotować ok3 min. Pokruszyć ser. Włożyć do sosu ser i koperek, całość przyprawić lekko pieprzem. Makaron odcedzić, przełożyć na talerze i polać gorącym sosem. Przyozdobić pokrojonym pomidorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata23

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !