Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa bielona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
wołowa nerka 1
pietruszka 1
por (biała część) 1
seler 1
ogórki kiszone 5-6

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa bielona

Ugotować wywar z włoszczyzny z kawałkiem obojętnie jakiej ryby, wlać rosół ogórkowy i gotować z godzinkę. Podsmażyć łyżkę mąki w roztopionym masle i zaprawić tym zupę. Następnie zabielić zupę i dodać potarkowane kwaśne ogórki- zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak