Sposób przygotowania

Kapustę dobrze wypłukać i drobno poszatkować od razu wrzucamy do dużego garnka . Wlewamy wodę ,ma być tyle aby kapusta była przykryta i wstawiamy na gaz , przykrywamy i zaczynamy gotować . W tym czasie kroimy kiełbasę , boczek i mięso w kostkę , każde mięsko w osobnej miseczce. Do każdej miseczki dajemy przyprawę uniwersalną i mieszamy . Do kapusty wrzucamy wszystkie kostki. Smażymy najpierw kiełbasę , usmażoną bez tłuszczu dajemy do kapusty i na tym samym tłuszczu smażymy boczek lub wędzonkę co mamy. Również dajemy do kapusty bez tłuszczu i na koniec smażymy mięso , czyli łopatkę bez kości.Grzyby wstawiamy i gotujemy , potem przelewamy do kapusty z wywarem , mieszamy doprawiamy do smaku , wszystkimi przyprawami , przyprawą do bigosu też .Dobrze wymieszać i przykryć pokrywką i gotować do miękkości , ja gotowałam 2 dni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wyszedł pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    uwielbiam bigos!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    maria20

    uwielbiam taki bigosik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszny, wyglada smacznie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    na sam widok ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bigosik 1 klasa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !