Sposób przygotowania

CIASTO NA SPÓD: Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem. Wbić żółtka. Wszystko wyrobić na jednolite ciasto. Ciasto włożyć do wysmarowanej margaryną tortownicy i piec ok. 15 minut w 180 st.

CIASTO NA GÓRĘ: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać na gładką i puszystą pianę. Następnie dodać żółtka. Wymieszać na małych obrotach. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wmieszać łyżką. Rozdzielić ciasto na pół. Jedną połowę zabarwić na czarno wsypując do niej kakao i wymieszać. Następnie wyciągnąć ciasto z piekarnika i wlać na niego białe ciasto a potem czarne, wymieszać bardzo delikatnie łyżką. Zrobić to naprawdę szybko. Włożyć znowu do piekarnika na ok. 25 minut. Wyjąć po tym czasie i ostudzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Gosiaczku, ciekawe ciasto. Wygląda na pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis.
  • 0
    clipboard01
    Opublikowano

    Ola1984

    Bardzo smakowicie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !