Sposób przygotowania

Różyczki kalafiora wrzucać na wrzącą wodę i gotować przez około 7 minut. Następnie dodać 2 łyżki octu i gotować jeszcze przez 2 minuty. Odcedzić i zostawić to wystygnięcia.

Świeżego ogórka (1 duża sztuka) obrać ze skórki, pokroić w większą kostkę, i na osobnym talerzyku posolić i odstawić, po pewnym czasie odlać sok.

Pomidory (2 duże sztuki) pokroić w kostkę i odlać sok.

Jajka pokroić w średniej wielkości kosteczkę.

Świeży szczypiorek, natkę i koperek drobno posiekać.

Wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać z mniej więcej 2-3 łyżkami majonezu (nie dodawać za dużo) oraz przyprawić łyżką soli, pieprzu i cukru.

GOTOWE! SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    emylka86

    jedna z ulubionych sałatek mojego taty : )
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    coś czuje że też ja polubię ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    musi być bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !