Sposób przygotowania

1 opakowanie Filety śledziowe Matjas (460g tam jest 6 sztuk) Kupiłam w Biedronce
3 płaty papryka konserwowa
1 jajo kurze
12 gałązek szczypiorku
1 duża łyzka oliwy z oliwek

Śledzie płuczemy pod bieżąca wodą,nie trzeba ich moczyć bo nie są bardzo słone.Osuszamy ręcznikiem papierowym. Jajo gotujemy na twardo,obieramy ze skorupki i płuczemy pod bierzącą wodą,kroimy na sześć części.Paprykę kroimy na cienkie słupki.

Następnie układamy śledzie na nich układamy porcje jajka i parę słupków papryki.Zawijamy i spinamy wykałaczką. Ustawiamy na talerzu w pionie.Ze szczypiokra odcinamy końcówki i wkładamy w środek po między paprykę.Resztę papryki i szczypiorek kroimy drobno i posypujemy całość. Każdą porcję polewamy oliwą i gotowe :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    wyglądają cudnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniałe bukiety :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    piękne
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dziękuję :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kto by pomyślał, że śledź może tak pięknie wyglądać.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zgadzam się z powyższymi opiniami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !