Sposób przygotowania

2 plastry mięsa z piersi indyka
1 mała marchew
1/2 cebuli
1/4 papryka czerwona
ser żółty (u mnie salami po pięć pół krążków na pierś)
2 łyżeczki przyprawa do kurczaka (złocista)
1 łyżeczka czosnek granulowany
sól,pieprz(wg.uznania)
4 gałązki nać pietruszki

Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy.
Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa.
Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa.
Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką.
Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką)
.W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.

Podajemy z czym kto lubi :-)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    super kolorowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    śliczne roladki:)
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    . . . i smaczne.Dziękuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wędrowałam, wędrowałam w poszukiwaniu czegoś smacznego i proszę - trafiłam do Ciebie i to w dodatku na jakie smakowitości.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacyjne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Lubię Twoje przepisy, są zawsze apetyczne, kolorowe i pomysłowe aż miło popatrzeć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !