Sposób przygotowania

6 płatów śledzi w oleju (Matjas)
1 słoik ogórków (korniszony z papryką bardzo dobre właśnie są z tej firmy Provitus)
2 cebulki małe czerwone

Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym.
Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę.
Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka.
Następnie wszystko nadziewamy na patyczki.
Czyli najpierw:
Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników
Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe.
Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    fantastyczne kolory
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Śledziki uwielbiam a takie kolorowe aż się proszą o zjedzenie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !