Sposób przygotowania

Na farsz:
5 jaj
1/2 pęczka nać pietruszki
250g pieczarki
2 łyzki oliwy
1 mała cebula
sól,pieprz wg.uznania
Na naleśniki:
250 ml mleko 2%
1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie
2 jajka
pół lyżeczki soli
1 duża łyżka oleju
1 szklanka woda mineralna (średnio gazowana)
Dodatkowo olej do smażenia

Smażymy nalesniki wg. mojej receptury lub własnej. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w kosteczkę. Pietruchę myjemy-osuszamy i siekamy drobno..Jajka gotujemy na twardo-obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę (ja robie to za pomocą kółeczka do warzyw) Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy cebulkę wraz z pieczarkami.Przekładamy do miski,dodajemy posiekaną natkę,dwie łyżki oliwy i porządnie doprawiamy żeby nie było za mdłe-mieszamy. Na usmażone wcześniej nalesniki wykładamy porcję farszu, zawijamy jak na zdjęciu. Gotowe podpiekamy z obu stron na zołty kolor i podajemy :)

Smacznego . . . . .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !