Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w piwie, miodzie i cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 szt
piwo 1 puszka
miód 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 2 szt
keczup pikantny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w piwie, miodzie i cebuli

Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i obgotować w wodzie osolonej, dodając pół puszki piwa, liście laurowe, ziele angielskie i kucharka. Gotować go przez około 1 godzinkę.
Z reszty piwa, miodu, zgniecionego czosnku, keczupu, soli i pieprzu przygotować sos i wysmarować nim karpia.
W naczyniu żaroodpornym wyłożyć smalec lub olej, pokrojoną w plastry cebulę i karpia. Piec w piekarniku przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.03.2016 10:19
nie jadłam jeszcze takiego,a karpia bardzo lubię
Ela15 15.01.2015 18:48
musi być pyszny
Margo1 15.06.2013 14:57
Takiego karpia jeszcze nie jadłam
ilka_86 19.04.2012 13:14
po przeczytaniu przepisu zrobiłam się głodna;)
ronald88 30.12.2011 10:58
super
Teresa19 26.12.2011 20:11
super
olkaaa 26.12.2011 10:37
extra
owocówka 26.12.2011 10:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak