Sposób przygotowania

Karpia filetujemy . Następnie w garnku gotujemy 1 litr wody z marchewka ,pietruszką i kalafiorem .Doprawiamy solą kostką warzywną .Gdy warzywa są miękkie wkładamy filety karpia .Gotujemy ok 7 min . Wyciągamy karpia i warzywa . Wywar odcedzamy i dodajemy sok z cytryny do smaku . Rozpuszczamy żelatyne i dodajemy do wywaru .W salaterce ukłądamy karpia i pokrojone warzywa .zalewamy żelatyną ,Odstawiamy do zastygnięcia .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jak ja nie lubię karpia tak ten mi się podoba
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !