Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpik w warzywach w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
kalafior 1/4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
sól
sok z cytryny
kostka warzywna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karpik w warzywach w galarecie

Karpia filetujemy . Następnie w garnku gotujemy 1 litr wody z marchewka ,pietruszką i kalafiorem .Doprawiamy solą kostką warzywną .Gdy warzywa są miękkie wkładamy filety karpia .Gotujemy ok 7 min . Wyciągamy karpia i warzywa . Wywar odcedzamy i dodajemy sok z cytryny do smaku . Rozpuszczamy żelatyne i dodajemy do wywaru .W salaterce ukłądamy karpia i pokrojone warzywa .zalewamy żelatyną ,Odstawiamy do zastygnięcia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela7 27.12.2011 06:39
piękne
owocówka 26.12.2011 10:03
pycha
iziona 26.12.2011 09:37
Jak ja nie lubię karpia tak ten mi się podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak