Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,2 kg
żółta papryka 1 szt
zielona papryka 1 szt
bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
szalotka 5 szt
czosnek 3 ząbki
pomidory 4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
olej do smażenia
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po prowansalsku

Mięso podzielić na porcje i natrzeć ziołami, solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki, paprykę w kostkę. Warzywa obsmażyć na łyżce oleju, oprawić ziołami, solą i pieprzem, dodać listek laurowy i ziele. Wymieszać i zdjąć z ognia. Na warzywach ułożyć żeberka, obłożyć czosnkiem pokrojonym na połówki. Piec w piekarniku przez ok. 40 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 27.12.2012 08:02
apetyczne
RenataZ-et 09.12.2012 20:29
bardzo fajne
Ewelina38 26.11.2012 21:14
żeberka, to jedno z moich ulubionych dań obiadowych a w Twoim wykonaniu zapowiadają się niezwykle smakowicie :P)
Dorota59 24.11.2012 12:49
smakowite danie
ajres 19.01.2012 18:48
dobre
ajres 19.01.2012 18:48
dobre
Robert10 04.01.2012 09:27
wyśmienite jedzonko, napewno wypróbuję
justynab1903 03.01.2012 16:43
wygląda wyśmienicie :) muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak