Sposób przygotowania

Łopatkę przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.

Do zmielonego mięsa dodać 2 całe jaja, starty na drobnych oczkach tarki ser maślany oraz przyprawy: chili pieprz cayenne (1,5 łyżki), przyprawę do mięsa mielonego, gałkę muszkatołową, pieprz ziołowy, curry i sól. Wyrobić masę mięsną. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny.

Pieczarki oczyścić. Ogonki odciąć, a kapelusze gotować 7 minut w osolonym wrzątku. Ostudzić.

Na każdy kapelusz nakładać po porcji masy mięsnej, formując kulki. Panierować najpierw w rozmąconym jajku, a następnie w pikantnej bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    mniam :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    śliczne, jak na nie patrze to nawet czuję jak pachną.. niesamowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Ciekawy przepis. Trzeba będzie wypróbować :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Apetyczne kulki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    uwielbiam pikantną kuchnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    podobają mi się te kulki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !