Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w polewie miodowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 2 kg
miód 1/4 szkl
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
goździki mielone 1/4 łyżeczki
konfitura 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w polewie miodowej

Rozgrzać piekarnik do 160st.Szynkę ponacinać na krzyż do głębokości 5cm.Włożyć do brytfanki.Piec 2 godziny.W małym rondelku wymieszać konfiturę miód i przyprawy.Delikatnie podgrzewać aż się zagotuje.Wymieszać sok z cytryny i mąkę ziemn.dodać do mieszaniny.Dusić aż zgęstnieje .Szynkę polać sosem i piec jeszcze 30 min,polewając sosem z pieczenia co 7-10 min.Podawać z warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 16.04.2013 20:22
pyszne mięsko
kriko 10.02.2013 12:38
pycha
Krzysztof15 18.11.2012 16:50
bajka
Małgosia6 31.01.2012 19:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak