Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopciki z kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
serek homogenizowany 1 opakowanie
cukier puder 6 łyżek
margaryna 10 dag
kakao 3 łyżki
cukier puder 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopciki z kremem

Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wszystko utrzeć na gładką masę. Przełożyć do prostokątnej blaszki posmarowanej margaryną. Piec 30-35 min w 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.

Krem. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżeczce serka homogenizowanego. Przełożyć na zimny biszkopt. Polewa. 10 dag margaryny roztopić, dodać cukier i kakao, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Po lekkim ostygnięciu polać biszkopt i włożyć do lodówki. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 01.03.2012 18:43
dobre
mic 24.01.2012 21:40
apetyczne Twoje biszkopciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak