Sposób przygotowania

Najpierw przygotować kotlety. Ugotować kasze na gęsto,ostudzić. Do ostudzonej kaszy dodać jajko,szczyptę soli i pieprzu oraz bułkę wcześniej namoczoną i wyciśniętą oraz mąkę.Wszystko wymieszać.Uformować kotlety.Obtaczać w mące pszennej.Smażyć z obu stron. Sos grzybowy Podgrzybki ugotować.Pieczarki i obgotowane podgrzybki podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę,dodać mąkę,wymieszać.Następnie przyprawić do smaku i wlać rosół-chwilę poddusić.Na koniec dodać łyżkę śmietany i ponownie wymieszać.Kotlety polać sosem.Ogórka pokroić w plasterki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !