Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody w polewie gruszkowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lody wg uznania
gruszki 2 sztuki
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Lody w polewie gruszkowej

Kroki postępowania

1
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Lody w polewie gruszkowej foto
2
Na suchą patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać tak długo, aż cukier się stopi i zmieni kolor na złoty.
Krok 2 - Lody w polewie gruszkowej foto
3
Pokrojone gruszki wrzucić do karmelu.
Krok 3 - Lody w polewie gruszkowej foto
4
Smażyć tak długo, aż gruszki zmiękną. Ugnieść je lub zmiksować blenderem.
Krok 4 - Lody w polewie gruszkowej foto
5
Dowolne lody rozłożyć do pucharków. Polać gorącym musem z gruszek. Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 5 - Lody w polewie gruszkowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 09.09.2012 21:36
pyszotka
Dorota76 28.12.2011 20:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak