Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600 gram
mąka 250 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieczarki 400 gram
bulion 300 ml
śmietana 200 ml
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
maka ziemniaczana2 2 łżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z sosem pieczarkowym

Kroki postępowania

1
ziemniaki ugotowane miażdżymy przez praskę . Podsypujemy mąką wbijamy jajko. Przyprawiamy solą.
Krok 1 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto
2
Zagniatamy ciasto.
Krok 2 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto
3
Ciasto dzielimy na czesci i formujemy wałeczki.
Krok 3 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto
4
Kroimy kopytka.
Krok 4 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto
5
w osolonym wrzątku gotujemy kopytka.
Krok 5 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto
6
odcedzamy i przekładamy na talerze aby odparowały.
Krok 6 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto
7
Pieczarki myjemy kroimy w plastry, podsmażamy z cebulą pokroioną w kostkę. Podlewamy bulionem i dusimy dodajemy smietanę z mąką ziemniaczana . doprawiamy do smaku.
Krok 7 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto
8
Kopytka podajemy polane sosem
Krok 8 - Kopytka z sosem pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.02.2013 21:00
smakowite danie
Katarzyna45 24.08.2012 19:37
lubię kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak