Sposób przygotowania

Mięso oddzielamy od kości i kroimy w krótkie paseczki. Następnie z oliwy (ok. 5 łyżek), soli, pieprzu, czerwonej papryki (dość sporo) i wyciśniętego czosnku robimy marynatę i polewamy nią mięso. Odstawiamy na minimum 30 minut (można zamarynować mięso poprzedniego dnia). Mięso smażymy na patelni, lub pieczemy na grillu, lub w piekarniku dodając po 20 minutach cebulę (piórka), paprykę (paseczki takie jak mięso) i pieczarki (grube plasterki lub połówki, w zależności od wielkości pieczarki). W międzyczasie robimy tortille. Mąkę mieszamy z wodą i łyżeczką soli tak aby ciasto odchodziło od ręki. Następnie rozwałkowujemy je na jak najcieńszy placek i podsmażamy go na patelni bez tłuszczu ok 1-2 minut z każdej strony na dużym ogniu. Podajemy oddzielnie placki i mięso aby każdy mógł sobie nałożyć według uznania. Mięso nakładamy na placek zawijamy i wcinamy! Fajitę podajemy z sosami pomidorowym (ketchupem), czosnkowym i avocado. Danie to wyśmienicie nadaje się gdy mamy gości wegetariańskich i mięsożernych wtedy mięso i warzywa podsmażamy oddzielnie (można nawet każdy rodzaj warzywa oddzielnie podać) i wtedy każda osoba nakłada według uznania składniki._

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Upał się zmiejssył, więc może coś pikantnego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !