Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Podwójną pierś z kurczaka umyć, a następnie pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawą do gyrosa, tak by każdy kawałek był w przyprawie i odstawić na mniej więcej godzinę czasu do lodówki.
Następnie kawałki kurczaka wysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Ułożyć na dnie miski i zostawić do wystygnięcia.
W następnej kolejności polać mięso pikantnym ketchupem, w taki sposób jak na zdjęciu.


Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    emylka86

    Zachęcam do zrobienia! jest idealna na każdą okazję, święta, urodziny, imieniny, wspólne grillowanie. smakuje każdemu!
  • 5
    original
    Opublikowano

    emylka86

    do sosu czosnkowego można dodać więcej ząbków czosnku jak ktoś woli bardziej ostry smak, ja czasami dodaje też octu winnego. pamiętajcie tylko by oblał cały wierz sałatki i odstawcie ją na jakiś czas by sos mógł spłynąć, dzięki czemu kapusta nie będzie sucha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    robię prawie tak samo, bardzo smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładna,fajne warstwy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    kiedyś wpadne na gyrosA; d
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    Iza zapraszam, poewiedz kiedy a zrobie
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiam sałatka... zrobię jeszcze na weekend ; )
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    swietny przepis ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_mc

    świetna sałatka, takiego przepisu właśnie szukałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margaretkaw

    Lubimy taką sałatkę :) Już dawno nie robiłam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !