Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

ROZCZYN:
5 dag drożdży
1 łyżka cukru
10dag mąki
1 szklanka ciepłego mleka

Przygotować rozczyn, rozetrzeć cukier z pokruszonymi drożdżami, dodać ciepłe mleko i przesianą mąkę, dobrze wymieszać. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do czasu aż rozczyn podwoi swoją objętość.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo fajne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przepis bardzo mi się podoba, a ciasto - pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    z chęcią bym spróbowała kawałeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !