Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ziemniaczane z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 30 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1
margaryna do smażenia 1 łyżka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczane z mięsem

Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, pieczarki kroimy na małe kawałki, cebulkę w kosteczkę, smażymy na margarynie aż cała woda wyparuje.

Ugotowane ziemniaki ugniatamy, dodajemy przyprawę do ziemniaków, surowe mięso mielone, pieczarki, 1 jajko, dokładnie mieszamy.

Pozostałe 2 jajka przygotowujemy do panierki. Formujemy kotleciki, zamaczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 26.12.2011 00:19
Zapowiadają się bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak