Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Z mleka i przesianej mąki przygotować ciasto gęstsze niż na naleśniki, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na pół godziny. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Połówki jaj maczać w cieście i smażyć na złoty kolor, najlepiej w dołkownicy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !