Sposób przygotowania

W dość ciepłym mleku rozpuścić drożdże. Następnie wlać do miski i dodać żółtka, jajko i mąkę, tyle ile zabierze. Rozpuścić margarynę i jeszcze ciepłą wlać do ciasta. Wyrobić dobrze. Wszystko odłożyć aż wyrośnie. Jak ciasto powiększy swoją objętość wyciągnąć z miski i trochę rozwałkować. Na niewielką część kłaść trochę powideł i kawałeczek pozbawionego skórki i pokrojonego w kawałeczki jabłka. Wykrawać podobne ciasteczka na kształt pierogów. Kłaść na brytfannie wysmarowanej tłuszczem.

Piec ok. 40 minut w 180 st. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pychotka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    udane
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof27

    świetne
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    zdecydowanie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale bym zjadła takie świeżutkie
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !