Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe lizaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada truskawkowa 1 tabliczka
czekolada biała 1/4 tabliczki
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe lizaki

Kroki postępowania

1
Topimy białą czekoladę na parze. W osobnej miseczce topimy na parze czekoladę truskawową razem z mlekiem.
Krok 1 - Czekoladowe lizaki foto
2
Do foremki ostrożnie wlewamy małą ilość czekolady białej, tak by wypełniła najgłębszy wzorek. Wstawiamy do lodówki na 10 minut.
Krok 2 - Czekoladowe lizaki foto
3
Następnie do foremki wlewamy czekoladę truskawkową, lekko potrząsamy by czekolada się wyrównała. W czekoladę wkładamy patyczek. Foremkę wstawiamy do lodówki na 20 minut.
Krok 3 - Czekoladowe lizaki foto
4
Chcąc wyjąć lizaki z foremki delikatnie na nią naciskamy a lizaki same wypadą. Takie słodkości świetnie spisują się jako świąteczne przekąski.
Krok 4 - Czekoladowe lizaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 14.11.2014 23:57
Przepiękne :)
gacopierz23 19.12.2012 22:31
ślicznie się prezentują
eli82 20.07.2012 14:54
rewelacja
bami 20.05.2012 19:48
Śliczne! :)
MAR3STA 25.01.2012 17:33
genialne, dzieciaki zachwycone w 100%
dwa pokoje z kuchnią 26.12.2011 10:12
fajne
Magdalena67 25.12.2011 18:21
Ładniutkie
sylwia / sytofala 25.12.2011 16:24
piękne
Mati13 25.12.2011 13:55
śliczne
Misiabe 25.12.2011 11:41
ja swoją kupiłam na allegro
stokrotka 25.12.2011 11:18
super, a gdzie można dostać takie foremki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak