Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 60 dkg
mleko 1,5 litra
morele 60 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 5 łyżek
masło 10 dkg
sól do smaku
jaja 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z kaszy manny

Morele sparzyć, obrać ze skórki i usunąć pestki. Zmiksować w blenderze. Mleko zagotować z masłem, cukrem oraz cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wsypać kaszę. Ciągle mieszając do zgęstnienia. Po ostudzeniu dodać jajka. Z masy z kaszy formować kulki, do środka wkładać łyżkę musu. Gotować przez 15 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.03.2014 11:38
ciekawy pomysł na wykorzystanie kaszy mannej
romanrafal
romanrafal 19.08.2013 15:50
fajny przepis,smaczne
ben-ka 17.07.2013 09:17
takich jeszcze nie jadłam.
misia53 05.02.2013 00:25
ja jak dziecko , kaszkę uwielbiam a jeszcze tak przyrządzoną?!
kuklik 29.11.2012 11:47
nie znałam takich
MagdaXXX 21.05.2012 12:46
tak jeszcze nigdy nie robiłam
IKrakowianka 11.03.2012 21:04
pomysłowe
Wafelek2601 21.01.2012 18:52
smaczne
Łukasz15 31.12.2011 18:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak