Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z mlekiem, solą oraz cukrem. Dodać 10 dkg mąki, ponownie wymieszać. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie dodać olej, resztę mąki i jajo. Wyrobić ciasto. Odstawić na 15 minut. Uformować małe bułeczki, piec przez 35 minut w temp. 190 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    mam słabość do drożdżowych ciast...
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne na śniadanko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepsze :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świeża swojska ciepła bułeczka i smażone swoje powidełka:)niebo w gębie takie śniadanko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    domowe najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam takie domowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !