Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety jagnięce 12 sztuk
czosnek 2 zabki
żurawina 10 dkg
olej 3 łyżki
sól do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
ocet winny czerwony 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z żurawiną

Kotlety oprószyć solą, pieprzem i natrzeć czosnkiem. Skropić octem, odstawić na kilka godzin. Po tym czasie ułożyć kotlety w dwóch rzędach obok siebie, związać nicią. Posmarować olejem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać winem. Piec przez godzinę w 190 stopniach.Przed końcem pieczenia dodać żurawinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.04.2013 00:35
pyszne takie mięsko
romanrafal
romanrafal 17.03.2013 08:14
pyszne danie
RenataZ-et 06.09.2012 20:08
Super!
IZABELA29 16.08.2012 10:52
takie eleganckie danie
ben-ka 16.08.2012 10:51
Nie mam dostępu do jagnięciny:( szkoda.....bardzo lubię połączenia mięsa z owocami.
wojr63 07.06.2012 23:13
świetne
MagdaXXX 02.05.2012 19:57
pyszna jagnięcinka uwielbiam to mięsko
Robert10 26.02.2012 14:00
pyszności
cooleczka 14.01.2012 12:38
brzmi pysznie
cooleczka 14.01.2012 12:38
brzmi pysznie
IKrakowianka 30.12.2011 21:15
wyśmienite danie
junox 29.12.2011 01:45
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak