Sposób przygotowania

Figi pokroić na ćwiartki zalać koniakiem i odstawić na 15 min. Wyciągnąć a do koniaku dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Szklankę mleka zagotować a do reszty dodać mąkę ziemniaczana. Mieszając dodać do gotującego się mleka. Pogotować ok.2 min. Posiekane figi dać do miseczki. Czekoladę, koniak, oraz ugotowany budyń połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Polać nim posiekane figi i oprószyć posiekanymi orzechami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ostatnio coś fig nie widzę w sprzedaży/
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nie jadłam i ciekawa jestem smaku
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !