Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złota kura

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 40 dkg
mąka kukurydziana 5 łyżek
brandy 2-3 łyżki
sok z 1/2 cytryny
sól do smaku
olej do smażenia
białko 3 sztuki
orzechy włoskie 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Złota kura

Mięso pokroić w paseczki. Brandy wymieszać z sokiem z cytryny i szczyptą soli. Mięso ułożyć w rondelku, polać sosem i dobrze wymieszać z marynatą. Odstawić na pół godziny. Orzechy jak najdrobniej posiekać. Białka lekko ubić ze szczyptą soli. Maczać w biału kawałki mięsa, obtaczać w orzechach i smażyć na złoty kolor, najlepiej w głębokim naczyniu. Odsączyć i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.04.2011 09:26
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak